czwartek, 22 czerwca 2017

Roladki z indyka ze szparagami

Sezon na szparagi trwa tak krótko, że aż żal nie wykorzystać go w pełni. To warzywo jest tak zdrowe, że stanowczo powinniście włączyć go do swojej diety - nawet jeśli tylko na miesiąc.

Składniki:

- 5 sznycli z indyka
- 10 zielonych szparagów
- musztarda
- 5 plastrów boczku/szynki typu parmeńska

Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe części i jeśli są grube, obieramy. Sznycle cienko rozbijamy, smarujemy musztardą, układamy na każdym po 2 szparagi, zawijamy w roladki i owijamy boczkiem.

Pieczemy ok.30 min, po ok.15 minutach warto główki szparagów przykryć folią aluminiową.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz