poniedziałek, 13 lutego 2017

Łosoś - ryby są (o)mega

Mój stosunek do ryb jest specyficzny - jem, bo są zdrowe, czy lubię? Są OK, jedyne, czego nie lubię to ości - jedzenie powinno być proste, a nie problematyczne. Na szczęście filet z łososia spełnia tę cechę.

Dzisiejszą propozycję nawet ciężko nazwać przepisem, to raczej prosty i smaczny sposób przygotowania i podania ryby. 

Składniki: 
- filet z łososia
- przyprawa do ryb
- olej kokosowy 
- 2 pomidory
- mozarella
- pesto 

Łososia myjemy pod bieżącą wodą i wycieramy, by nie pryskał podczas smażenia. Kroimy na paski i posypujemy przyprawą do ryb. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy - oczywiście można użyć też innego tłuszczu, ale w ten sposób ryba zyskuje aromatyczną chrupiącą skórkę. Smażymy. 

Łososia podajemy z pomidorami z mozarellą i pesto. Smacznego! To jest (o)mega! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz