Składniki:
- 4 tortille
- 500 g mięsa mielonego, najlepiej wołowego
- 2 ząbki czosnku
- czerwona papryka
- pół puszki kukurydzy
- pół puszki czerwonej fasoli
- koncentrat pomidorowy
- 50 g żółtego sera
- kwaśna śmietana
- chilli cayenne
- pieprz
- sól
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. W międzyczasie podsmażamy mięso mielone do zrumienienia. Doprawiamy pieprzem i solą, wyciskamy czosnek. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, pół puszki kukurydzy i fasoli czerwonej oraz słoiczek koncentratu pomidorowego. Ostrożnie dodajemy chilli cayenne - dla mniej odpornych płaska łyżeczka, bardziej wytrwali mogą spróbować więcej.
Na tortillę nakładamy farsz mięsny, posypujemy żółtym serem i zawijamy. Wkładamy do piekarnika na max. 5 min. Serwujemy z kwaśną śmietaną. Pychota!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz