niedziela, 24 marca 2019

Japan Trip #2 - Jedzenie w Japonii

Piszę ten post i cieknie mi ślinka. Jeśli jesteś otwarty na nowe smaki to Japonia będzie kulinarnym strzałem w 10. Co prawda mało kto mówi po angielsku, ale przed znakomitą większością restauracji są zdjęcia lub wręcz sztuczne jedzenie. Więc mniej więcej wiesz, co zamawiasz;). A nawet jeśli nie, to niespodzianka będzie miła. Nam nie zdarzyło się zamówić nic niedobrego, a jadaliśmy w mocno przypadkowych miejscach.

Obawiasz się cen? Spokojnie, są bardzo przystępne, a porcje ogromne! Tylko spójrz!

  
 Ramen z kurczaka ok. 1000 yen


Wieprzowina Kimchi z ryżem i sobą ok. 750 yen

Soba z owocami morza i wieprzowiną ok. 1000 yen


Makaron z mięsem i owocami morza ok. 1000 yen


Ramen wieprzowy ok. 850 yen


Soba z kurczakiem ok. 850 yen


Ryż z wołowiną i miso ok. 900 yen


Ryżowe kanapki ok. 100 yen


Smażony makaron z własnoręcznie dosmażoną na grillu wołowiną (ok.1000 yen) lub miksem owoców morza (ok.1300 yen)

Sekcja specjalna należy się przekąskom. Okolice targów są ich pełne!




Sashimi z tuńczykiem i łososiem ok. 400 yen


Sashimi z marynowanego tuńczyka ok. 250 yen


Szaszłyki z krewetek ok. 500 yen

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz