wtorek, 29 listopada 2016

Samo białko, czyli roladki z indyka z brokułami

Dzisiaj krótko i treściwie - idealna kolacja po siłowni. Tak słyszałam przynajmniej:)

Składniki:

- 5 plastrów filetu z indyka
- 5 plastrów szynki - dowolnej, może być parmeńska, boczek lub polędwica
- musztarda gruboziarnista
- 5 dag pistacji
- ser pleśniowy typu blue
- pomidory suszone (lub oliwki)

- brokuły
- jogurt grecki
- 3 ząbki czosnku



Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 st. Plastry indyka dokładnie rozbijamy, smarujemy musztardą, układamy szynkę, pistacje, suszone pomidory i ser pleśniowy. Zwijamy roladki, smarujemy oliwą i wkładamy do piekarnika na 25 min. W międzyczasie gotujemy brokuły i przygotowujemy sos czosnkowy (jogurt grecki z wyciśniętym czosnkiem). I pracujemy na masę!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz